۲۳ بهمن ۱۳۸۹، ۹:۳۸

دقت لازمه کار علمی و فکری است

دقت لازمه کار علمی و فکری است

استاد فلسفه و حقوق دانشگاه میامی امریکا با اشاره به اینکه مدت زمان زیادی را به موضوع تحقیق و پژهش می‌اندیشد گفت: دقت لازمه کار علمی و پژوهشی است.

دکتر سوزان هاگ استاد فلسفه و حقوق دانشگاه میامی امریکا در این دانشگاه در مورد این موضوع که روشهای پدیدارشناختی، هرمنوتیک، سازه‌انگاری و غیر سازه‌انگاری در نگارش مطرح هستند و بر این اساس شما کدام روش را در تحقیق به کار می‌برید به خبرنگار مهر گفت: من هیچ کدام از این روشها را به کار نمی‌گیرم. ولی این به معنای این نیست که هیچ روشی برای تحقیق و پژوهش ندارم.

وی در ادامه افزود: ابتدا و به مدت زیادی به موضوع تحقیق فکر می‌کنم و می‌اندیشم. پس از اینکه موضوع تحقیق و پژوهش را مشخص ساختم لیستی خام از آنچه که می‌خواهم در مورد آن صحبت کنم تهیه می‌کنم.

هاگ در ادامه یادآور شد: اولین پاراگراف معمولاً سخت‌ترین بخش از نگارش یک مقاله به شمار می‌رود. پس از شروع نگارش ممکن است مسائل و موضوعاتی پیش آیند که نیاز به تحقیق و پژوهش جدی‌تر در مورد آنها وجود داشته باشد. در این صورت به منابع و مراجع تخصصی رجوع می‌کنم.

هاگ یادآور شد: گاهی وقتها در مراجعه مجدد و مرور دوباره متوجه می‌شوم که خیلی از چیزها و موارد مورد غفلت قرار گرفته و بدان توجه نشده و اصلاً در مورد آنها قبلاً فکر نکرده بودم.

مؤلف "فلسفه منطق" در ادامه یادآور شد: وقتی مقاله و یا کار تحقیقاتی انجام می‌دهم بارها و بارها طرح خود را عوض کرده و تغغیر می‌دهم. هر روز که بخشی از مطلب به نگارش درمی‌آید در روز بعد مرور می‌شود و اگر نیاز به تکمیل و اصلاح داشته باشد این کار انجام می‌شود.

هاگ با اشاره به اینکه اگر در مرور متوجه هیچگونه اشتباهی نشدم ادامه مطلب را پیش می‌برم، گفت: این مسأله برای این است که در هر مرور و بررسی ممکن است بعدی جدید از موضوع به ذهن آید و مطلبی جدید به آن اضافه شود و نهایتاً غنای مطالب افزون گردد. چرا که دقت لازمه کار علمی و تحقیقاتی است.

کد خبر 1251573

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha